DE BMW X5.

OPNIEUW GRENSVERLEGGEND.

Ook in de derde generatie weet de BMW X5 de door hem zelf gevestigde maatstaven opnieuw te overtreffen – als een SAV (Sports Activity Vehicle) die uitmuntende luxe biedt op alle vlakken waar de hoogste eisen worden gesteld. Dat waarborgen tal van intelligente technologieën, die efficiency, dynamiek, comfort en veelzijdigheid naar een geheel nieuw niveau tillen – op de weg en off-road.

Geen compromissen – zo luidt het motto van de BMW X5 xDrive40e. Uitgerust met eDrive technologie biedt deze innovatieve Sports Activity Vehicle alle voordelen van een BMW X5. Een plug-in hybride die bewijst dat rijplezier en emissievrij rijden perfect samengaan.

DESIGN.

slide

Exterieurdesign

Met zijn dynamische, stoere proporties is de derde generatie BMW X5 direct herkenbaar als lid van de BMW X familie. Nieuwe designkenmerken benadrukken zijn daadkrachtige uitstraling en ongekende veelzijdigheid. Een belangrijke designeigenschap is de nadruk op een goede stroomlijn. Vorm en functie gaan harmonieus samen in de aerodynamische elementen aan voor- en achterzijde en de flanken. Grote luchtinlaten, de Air Curtains in de voorbumper en de nieuw ontwikkelde Air Breather in beide voorspatborden versterken het sportieve karakter en reduceren tegelijkertijd verbruik en emissie van de BMW X5. Ook aan de achterzijde is de aerodynamische vorm herkenbaar. De Aeroblades op de D-stijlen verbeteren de luchtstroming en maken de BMW X5 optisch breder. Aan de voorzijde zorgt de lage en brede vormgeving van de BMW nierengrille ervoor dat de BMW X5 atletisch oogt. Grille en koplampen zijn met elkaar verbonden, zodat zij optisch een geheel vormen en de grote spoorbreedte van de auto benadrukken. Dankzij de korte afstand van de A-stijlen tot aan de vooras schuift het visuele zwaartepunt naar voren en legt de nadruk op de vierwielaandrijving.

slide

Interieurdesign

Topkwaliteit leder, verfijnde oppervlakken, aangename verlichting en maximaal comfort. Geniet van het exclusieve interieur van de BMW X5.
slide

Ambience

Wie in de BMW X5 plaatsneemt, ziet het meteen: het zijn de details die het totaalbeeld bepalen. Zorgvuldig geselecteerde materialen zijn uitmuntend verwerkt in het ruime en luxueuze interieur. Fraaie ledersoorten passen in dit elegante decor en de individuele keuzemogelijkheden van de optionele ambianceverlichting voegen exclusiviteit toe. Op de uitgebreid elektrisch verstelbare comfortstoelen voorin (als optie leverbaar) is het ontspannen en onvermoeibaar reizen. Alle zintuigen komen aan bod in de BMW X5: dit bewijzen het hoogwaardige, vrijstaande Control Display en de fraaie akoestiek van het optionele Bang & Olufsen High End Surround Sound System.

slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide

ORIGINELE BMW ACCESSOIRES.

Met originele BMW accessoires versterkt u het vastberaden karakter van de BMW X5. Originele BMW accessoires bieden u een breed programma van hoogwaardige en praktische kwaliteitsproducten.

COMFORT.

slide

Functionaliteit

Veel plaats en plaats voor veel. Grote of zware spullen meenemen is in de BMW X5 geen enkel probleem, dankzij de diverse handige en ruimtebesparende features. Zowel binnenin als aan de buitenkant is de BMW X5 uiterst veelzijdig. Neem bijvoorbeeld de tweedelige achterklep: het bovenste deel van de klep opent ver omhoog en maakt het eenvoudig om lichtere, kleinere objecten in en uit te laden. De onderste klep vormt geopend een platform in het verlengde van de bagagevloer, zodat bagage snel is neer te zetten en vervolgens is door te schuiven. De af fabriek gemonteerde trekhaak kan een aanhangergewicht van 2.700 tot 3.500 kg aan, afhankelijk van de motorisering. De veiligheid is gebaat bij de aanhangerstabiliteitscontrole. Dit systeem herkent gevaarlijke pendelbewegingen en stelt de remmen van BMW X5 en aanhanger in werking om snel de stabiliteit te herstellen. Ook in het royale interieur is veelzijdigheid troef. De achterbank is in de verhouding 40:20:40 neerklapbaar, zodat de beschikbare ruimte optimaal is in te delen voor inzittenden en bagage. Voor kleinere en grotere spullen is het optionele opbergpakket een uitkomst. Daarin zijn onder meer een brillenvak, alsmede een haakje, netten en bevestigingsrails met ogen in de bagageruimte inbegrepen.

slide

Stoelen

Ongeacht waar u plaatsneemt in de BMW X5, u zit altijd eerste rang dankzij de verhoogde zitpositie voorin en de schijnbaar onbeperkte flexibiliteit achterin. De bestuurder en voorpassagier in de BMW X5 genieten van de hogere stoelpositie die in BMW X modellen gebruikelijk is. Optioneel zijn voorin comfortstoelen geplaatst. Daarvan zijn het bovendeel van de rugleuning, de breedte van de rugleuning, de bovenbeensteun en de hoofdsteunhoogte elektrisch instelbaar. Die instellingsmogelijkheden gaan spierspanning en vermoeidheid tegen en verhogen het algehele comfort. Achterin kan de achterbank afhankelijk van het aantal passagiers of de hoeveelheid bagage in de verhouding 40:20:40 worden neergeklapt; zo kan de bagageruimte groeien tot maar liefst 1.870 liter. De als optie verkrijgbare comfortstoelen achterin bieden bijzonder comfortabele bekleding en zijn op tal van manieren individueel in te stellen. Zo is de hoek van de rugleuning van de twee buitenste zitplaatsen individueel in zes trappen verstelbaar met in totaal tien graden. Bovendien zijn de comfortstoelen in de verhouding 60:40 over 80 millimeter in lengterichting te verschuiven. Zo kunt u al naar gelang de actuele behoefte de been- dan wel de bagageruimte vergroten. De achterbankleuning kan ook geheel worden neergeklapt in de verhouding 40:20:40. Voor nog meer flexibiliteit zorgt een derde zitrij.

slide

Bang & Olufsen sound system

Het Bang & Olufsen High End Surround Sound System voor de BMW X5 met Dirac Dimensions signaalverwerking creëert een levendige akoestiek, voor een voortreffelijk geluid. Die sound bereikt u via zestien luidsprekers met een vermogen van 1.200 watt, inclusief een automatisch omhoogschuivende centerspeaker in het dashboard. Deze speaker met Acoustic Lens Technology is er voor de middentonen en levert een consistent geluid op elke zitplaats op. Er zijn twee settings om uit te kiezen: Studio voor een loepzuiver authentiek geluid en Expanded voor een gesimuleerde vergroting van de akoestische ruimte. De verlichting van de individuele luidsprekerroosters vervolmaakt de audiovisuele beleving. Het Bang & Olufsen High End Surround Sound System is alleen leverbaar in combinatie met de extra-uitrusting TV-functie of navigatiesysteem Professional.